POCOP biedt een platform voor het verzamelen van

gegevens van patiënten met slokdarm- en maagkanker.

62

deelnemende
centra

5008

deelnemende
patiënten

Vaak zit er een overlap in zowel vragenlijsten als patiëntenpopulatie in POCOP PROMs en andere projecten. Door een samenwerking aan te gaan voorkomen we dat patiënten vragenlijsten dubbel invullen. POCOP werkt samen met onderstaande studies.

Centralisatie van chirurgisch oncologische zorg en de gevolgen voor de oudere patiënt

17 november 2016

Het effect van centralisatie van gespecialiseerde zorg op de oudere patiënt

Lees meer

SOurCE

28 oktober 2016

Het SOurCE project: Informatie op maat voor slokdarmkanker patiënt

Lees meer

CRITICS-II

19 maart 2021

Gerandomiseerde fase II studie waarin wordt gekeken naar het resultaat van neo-adjuvante therapie met chemotherapie en/of CRT vóór de OK bij de behandeling van maagkanker

Lees meer

LyRICX

18 maart 2021

Deze studie onderzoekt welke combinaties van celdodende middelen (chemotherapie) het beste werken bij patiënten met uitgezaaide, of niet te opereren slokdarm- of maagkanker

Lees meer

PLUTO

17 maart 2021

Studie binnen anesthesie in UMCU. Een van de doelen is het inventariseren van lange termijn effecten van hoog-risico chirurgie.

Lees meer

PEPMEN

16 maart 2021

Vergelijking paravertebrale versus epidurale pijnstilling bij slokdarmresecties.

Lees meer

TAPESRY

15 maart 2021

Onderzoek naar nieuwe behandeling voor patiënten met slokdarmkanker waarbij een nieuw medicijn (Bintrafusp Alfa) toegevoegd wordt aan de standaard behandeling met chemo radiotherapie

Lees meer

eQuiPe

14 maart 2021

Hoe ervaren patiënten met gevorderde kanker én hun naaste de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg

Lees meer

SANO

13 maart 2021

Vergelijken van ‘onmiddellijk opereren’ met ‘actieve surveillance’ bij patiënten bij wie na CRT geen tumorrest meer kan worden aangetoond.

Lees meer

PLASTIC

12 maart 2021

Doel is de toepasbaarheid en kosteneffectiviteit van het verrichten van een FDG-PET/CT en een diagnostische laparoscopie – na initiële stadiering met gastroscopie en CT – bij patiënten met een hoog-risico (T3-4) maagcarcinoom te evalueren.

Lees meer

LOGICA

11 maart 2021

Multicenter trial waarbij de laparoscopische resectie wordt vergeleken met een open maagresectie.

Lees meer

AuspiCiOus

11 april 2022

Onderzoek naar het effect van chemotherapie gevolgd door immuuntherapie op de tumor immuun microenvironment bij patiënten met uitgezaaid, of niet te opereren slokdarm- of maagkanker met een mismatch repair deficiëntie.

Lees meer

TRAP-2

24 mei 2022

Onderzoek naar het effect van de toevoeging van HER2 remming (trastuzumab en pertuzumab) aan de standaardbehandeling met chemoradiotherapie bij patiënten met operabel HER2 positieve slokdarmkanker.
Dit onderzoek gaat voort op het fase II TRAP onderzoek, waarover meer te lezen is in de volgende publicatie: Phase II Feasibility and Biomarker Study of Neoadjuvant Trastuzumab and Pertuzumab With Chemoradiotherapy for Resectable Human Epidermal Growth Factor Receptor 2-Positive Esophageal Adenocarcinoma: TRAP Study - PubMed (nih.gov)

Lees meer

RADICES

17 januari 2024

Patiënten met uitgezaaide slokdarm- of maagkanker doen 12 weken mee aan een beweeg- en voedingsprogramma. Onderzocht wordt wat het effect van dit programma is op de kwaliteit van leven.

Lees meer